SUAŠ na facebooku SUAŠ na youtube

Nastavite za domačo stran

 
 

PROGRAM EKSKURZIJE V PRAGO

 
 
PRAGA – 3 dni
ODHOD: 10. Junij 2011

CENA: 149 EUR / najmanj 40 potnikov


1. dan: Slovenija – Telč – Praga
Na pot se bomo odpravili ob 06. uri z dogovorjenega mesta. Pot bomo nadaljevali po Sloveniji v Avstrijo ter dalje na ČEŠKO, kjer postanemo v pravljični vasici TELČ. Zazdelo se Vam bo, da vstopate med filmske kulise. Navdušeni boste nad urejenostjo vasice. Ogled in prosti čas. Pozno popoldne prispemo v PRAGO. Nastanitev v hotelu. Večerja. Spoznavanje nočnega utripa mesta. Večerni sprehod in obisk diskoteke.

2. dan: Praga
Zajtrk. Odpravimo se na Hradčane. Sledi ogled Praškega gradu, mogočne kate¬drale Sv. Vita, Plečnikovega vrta Na obzidju, Vladislavske dvorane... in kaj hitro smo presenečeni nad majhnostjo Zlate ulice. Popoldne sledi sprehod po Trgu republike mimo Smodničnega stolpa (Prašne Brane) do Karlove univerze in Tylovega gledališča ter dalje na Vaclov trg, kjer so bili včasih konjski sejmi. Nad nami se prikaže Narodni muzej s pokončnim kipom Sv. Vaclava, prvega češkega kralja. Radovednost nas popelje še na ulico Celetna - kraljevo sprehajališče in kaj hitro prikorakamo na Staromestni trg, ki je center Starega mesta. Tu stoji cerkev Sv. Mikulaša in Tyinska cerkev, zraven pa še hiša Pri kamnitem zvonu in Astrološka ura v kapeli Mestne hiše. Prosti čas. Pozno popoldne se skupaj sprehodimo po Karlovem mostu - zbirališču praških umetnikov, kjer lahko tudi sami preizkusite svojo umetniško žilico in postanete eden izmed njih. Povratek v hotel. Večerja in nočitev.

3. dan: Praga – Brno – Slovenija
Po zajtrku se zapeljemo v prestolnico Moravske – BRNO, presenečeni smo nad zelenjavnim trgom in starim delom mesta. Sprehod med mestnimi znamenitostmi. Prosti čas. Sledila bo vožnja z vmesnimi postanki proti domu. Prihod v Slovenijo okoli 23. ure.

VKLJUČUJE:
- avtobusni prevoz
- dve nočitvi s samopostrežnim zajtrkom v hotelu***/**** v Pragi (več posteljne sobe),
- dve samopostrežni večerji v hotelu,
- vodstvo in organizacijo izleta.

DOPLAČILI:
- zavarovanje vplačila v primeru odpovedi – 6 € / priporočamo,
- enoposteljna soba – 50 €.

Splošni pogoji so sestavni del programa.

PRIJAVITE SE PRI PROF. GLUHODEDOV-u ALI PROF. ROZMAN-u.


 
     

 
 

FOTOGALERIJE

 
 

 

 
     
   

© Srednja upravno administrativna šola Ljubljana | 2010 | Vse pravice pridržane